fredag 31 oktober 2008

Bonusutmaning

Ytterligare en bonusutmaning och temat var bröllop. Något vinrött skulle man ha med på sitt alster.


vecka 3

Utmaningen var att skapa något med inspiration från en av fyra ABBA-låtar. Extrapoäng fick man om man hade något i clearmaterial och om man altrade. Jag valde att göra en lite godisskål i tjockare overheadpapper som jag embossade med en cuttlebugdie. Jag gjorde hål med bian och fäste ihop gavlarna med band. I botten av skålen satte jag ett foto på mig själv och texten "Lay all your love on me" (ABBA-låttiteln jag valde) Tyvärr är detta enda bilden jag har, godiset åts upp och skålen kastades av misstag i soporna.

torsdag 30 oktober 2008

4 månader

Jag har ju gjort en babybok till TT där jag skriver ner lite om hur vi haft det och vad som skett i hennes utveckling varje månad. Jag håller på med samma sak till lilleman nu och här har vi 4 månadersrapporten som stått färdig i hyllan nu ett tag. Han är så lycklig över den blå faran som han far fram i, idag hörde jag hur någon försökte bryta sig in i köksskåpen...

Tjuvstart


Ja jag tjuvstartade lite... älskar ju mina lussebullar, bakar ibland på sommaren redan. Nu ikväll har jag myst till det med lussebulle och vinglögg mmmmm.

Slånbärslikör!

I stort sett varje år efter första frostnatten tar jag med min bärplockare till make (hahaha) ut bland slånsnåren för att plocka dessa små blå raringar. Bären är skittråkiga att plocka, de sitter glest och grenarna sticks men de är värda all möda i världen enligt oss. Av slånbären gör jag en helt sagolikt god likör som man kan dricka som den är eller blanda i drinkar som smaksättare. Tänkte dela med mig av receptet så att fler av er kan avnjuta denna enormt goda dryck!

2,5 l frostbitna slånbär
1 1/4 l renat

Lägg bären i en dunk eller bunke och häll över spriten. Sätt på kork eller lock och låt stå varmt under 4 veckor, skaka då och då.

Efter fyra veckor silas bärsaften och följande sockerlag kokas:

1/2 kg socker
2 1/2 dl vatten
1/4 vaniljstång
en liten bit kanel
1/2 tsk anis
4 nejlikor

Lägg alla ingredienser i en gryta och koka tills det blir en simmig lag (några minuter). Sila bort kryddorna, låt svalna och blanda sedan med spriten. Häll på fina flaskor och försök att inte dricka allt på en gång!

onsdag 29 oktober 2008

scrapopol v 3

Min utmaning denna vecka blev att använda ett eget mönstrat papper. TT och gubben satt och målade med vattenfärger häromdagen och resultatet stal jag och använde på min LO


tisdag 28 oktober 2008

Mina stämplar

Pust! Idag har jag gått igenom mina stämplar... har bestämt mig för att sälja i stort sett alla jag har. Ska bara behålla de som jag använder om och om igen. Många bara sitter i pärmen och blir aldrig använda. För ett tag sedan fick jag en 30cm hög bunte med albumblad av en bekant så nästa projekt här hemma blir att stämpla upp ett par stycken av varje stämpel, sen åker de ut!

Godispåse



Imorgon är det halloweenmys på dagis och jag har altrat en påse twist till fröknarna. Såg detta i Tussans blogg och har liftat, liftat, liftat!!!!

Meet Arnold and Birdie!

I dag landade mina nya stämplar på lådan, visst är de underbara!?




söndag 26 oktober 2008

TAGGAD!

Jag har blivit taggad av SYNÅL, vilket innebär att jag ska dela med mig sex saker om mig själv och sedan be sex stycken nya bloggare att göra likadant. Here goes:

1. För 10 år sedan arbetade jag under 2,5 års tid på olika kryssningsfartyg som stewardess (finare ord för städerska/rövslickerska). Dessa skepp gick i stort sett världen runt och lade till i olika hamnar där vi i personalen i mån av tid kunde gå i land och sightsee:a. Tack vare dessa turer har jag fått se stora delar av världen och konsumerat ohyggliga mängder pina colada!

2. Jag var livrädd inför tanken att föda vårt första barn. Så rädd att jag knappt kunde glädja mig åt att bli mamma, och fick gå i samtalsterapi under större delen av graviditeten. Förlossningen gick hur bra som helst och i samma stund som dottern landade på britsen undrade jag om det redan var över, och i nästa andetag sa jag att detta kan jag göra igen. Jag behövde inte alla smärtlindringar jag gått och dagdrömt om i nio månader, jag tog bara lustgasen och klarade mig fint på det.

3. Jag är oerhört dålig på att komma ihåg ansikten och namn. Pinsamt men sant. Får säga till folk jag möter att om vi ses igen och jag inte hälsar så är det inte för att jag är fisförnäm...

4. Jag är vansinnigt dålig på att hushålla med mina pengar. Är inte den sparsammaste i byn. Handlar dock inte på kredit osv!

5. Jag oroar mig på tok för mycket. Går ofta och grubblar på saker jag inte kan påverka, vilket är totalt slöseri av tid och energi.

6. Tror det är bra att jag har familj och hus att sköta annars hade jag nog inte lämnat min lilla scrapvrå. Kan nästan se mig själv sitta oduschad, dagar i streck och klippa i mina Basic Greypapper utan någon som helst kontakt med omvärlden hahahaha.

Där var mina sex, ska bli kul att se om följande sex hakar på:

Ingela
pfyrix
Ylwa
mirabyll
heffaklumpen
maja melon

Beskrivning av hur man får LO:n att ta upp hela bilden!

Jag är så otroligt nöjd över att ha lärt mig hur man gör så att inte halva köksbänken är med på fotot av LO:n jag vill visa. Hittade denna beskrivning på hur man åtgärdear detta på ett forum, minns inte vem som skrivit det men tacksam är jag i alla fall. Jag har hela tiden trott att det är jag som är kass på att fota!!!! Man lär sig något nytt hela tiden! Jag har använt mig av detta på förra inlägget och den LO:n.

"Såhär gör jag: Jag fotar min LO, och öppnar bilden i Photoshop. Väljer klippverktyget, och håller nere skift när jag markerar (då blir det en perfekt fyrkant). Jag behåller LITE yta runtom - men inte jättemycket. Därefter klipper jag bilden, genom att trycka på enter. (Tryck ctrl och Z om du ångrar dig.) Sen trycker jag ctrl och A och direkt därefter crtl och T Efter detta högerklickar jag på fotot och väljer "förvrängning". (Då får man upp små fyrkanter i hörnorna, som man kan dra i.) Jag drar i dem tills LOn ligger kant i kant med kanten på min bild, och då trycker jag enter"

Idol bonusutmaning

Fick en bonusutmaning där ordet stjärna skulle ingå samt minst en stjärna som dekoration. Kom direkt att tänka på detta foto.

lördag 25 oktober 2008

Nya kläder

Igår var jag och handlade en ny uppsättning kläder till lillgrabben Handlade även några tights och en festblåsa till TT. Direkt ska det provas, gärna allt på en gång och matchande (i hennes tycke) skor ska man ha till. Tänk att klädintresse börjar redan vid två års ålder.


Idolutmaning 2

Temat var GIRLPOWER så jag gjorde en LO om min duktiga systerdotter Ebba som kom på 15:e plats i SM i ponnyhoppning för någon helg sedan och fick en gigantisk rosett.


onsdag 22 oktober 2008

Scrapopol tärningslag 2

Andra utmaningen blev att skapa med cirklar. Cirklar är något jag i stort sett ALDRIG använder på mina LO:S så det var en rolig utmaning. Tycker det är väldigt svårt att få till det snyggt med cirklar, blir aldrig 100 nöjd. En eloge till alla er som gör superfina LO:s med cirklar!

söndag 19 oktober 2008

Mycket vill ha mer...

... och det stämmer ganska bra eftersom jag som redan har en triljon alfabeten nu är dödssugen på ett Diesel cookiecutteralfabet. Kan inte sluta tänka på det, varken äter eller sover (hahaha). Vet ett ställe som har 50% på det just nu alltså bara en 500-ing. Kanske borde man slå till!

fredag 17 oktober 2008

Halloweenask!

Fick för mig att jag skulle göra en egen godisskål till jobb där vi brukar ha godis framme vid kassan. Hittade en gammal låda i städskrubben som jag målade med akrylfärg och klädde med spillbitar från Basic grey (älskar att använda deras papper till altered och minialbum). Stämplarna från Hänglar tillhör mina absoluta favoriter. Så sööööta! Så kvällen har tillägnats detta projekt!





Lille goe grabben!

Så här go och glad kan man vara då man ligger i vagnen i väntan på dagens promenad!

torsdag 16 oktober 2008

Nya kort

Till min pappa som fyller år på söndag.
Till min syster (hon med grisen) som fyller år snart

Till min väninnas son som har fyllt två. Brukar aldrig använda knappar på mina saker men det är alltid kul att utmana sig själv...

onsdag 15 oktober 2008

En bok till min dotter

Jag har under ett års tid fixat med detta altrade album till min dotter. Den är lite som en dagbok över hennes andra levnadsår.








Pysselpassion idol första utmaningen

Mitt bidrag blev ju som sagt ett kort eftersom jag helt förvirrade ihop det med min LO. Tänkte spara LO:n och se om den passar till en senare utmaning

söndag 12 oktober 2008

scrapopol första slaget

Här är första utmaningen som var att anta en utmaning här. Denna skissen valde jag



Så här blev min tolkning




konstiga hudsjukdomar....

Idag fick jag syn på ett knepigt märke på min arm. Shit tänkte jag vilken leverfläck jag har fått där!!! Sen såg jag vad det var hahaha jag hade visst lagt armen på min chestnut roan chalk hahaha

Får jag presentera...

MOSES....... min syster Tinas 7 veckor gamla lille galt. Han ska bo i hennes stall den lille gynnaren!

Pysselpassion idol 2008

Jag hakade på en tävling till... kan ju inte ha en enda ledig sekund över hahaha! Jag mailade in mitt första bidrag igår. Det fick bli ett kort denna gången eftersom jag totalt klantade till det igår. Jag började på BOM-utmaningen där utmaningen var att använda fem olika papper från 5 olika tillverkare. Sagt och gjort... spillbitsmappen åkte fram och jag pysslade på och var riktigt nöjd med det jag gjort hitills. Så kommer jag på att jag visst inte räknat riktigt rätt för jag hade inte mindre än 7 olika papper på min LO och med journalingpappret skulle det bli 8. Fasiken också, det blev till att börja på ett kort istället. Typiskt! Kortet får inte publiceras förrän på onsdag, det ska bli kul att se vad alla har gjort.

lördag 11 oktober 2008

Scrapopol

Jag ska vara med och spela Scrapopol! Så roligt ska det bli! Här finns info om detta roliga initiativ.

torsdag 9 oktober 2008

Hemma hos...

Här mitt i röran sitter jag och fördriver mestadelen av min lediga (och olediga!) tid! Vi gjorde om i scraprummet för en tid sedan men nu börjar jag känna att lite mer utrymme nog skulle sitta fint. Det dumma med rummet är att det är snedtak så lösningar med hyllor osv är jättesvårt. Nåväl... dagens I-landsproblem eller vad!

onsdag 8 oktober 2008

Lilla busesessan!

Testade att göra ett ordmoln som Mirabyll var snäll nog att visa mig hur man gör, tack för hjälpen!

lördag 4 oktober 2008

Ny stämpel


För några dagar sedan kom min nya stämpel från skogstokiga. Tintin var först framme och målade en.