söndag 30 november 2008

Pysselpassion idol FINAL!!!!

Vemodigt men sant, det är finaloch därmed är tävlingen snart över. Det har varit jättekul att vara med. Sista utmaningen var att göra två projekt en freestyle och en shabby chic. På freestyleutmaningen skulle man ha med något som var äldre än 20 år gammalt och temat var "simply the best". Så här blev mitt bidrag, mitt handavtryck fick funka som den 20 år gamla saken.


Shabbychicutmaningen skulle handla om kärlek och man skulle ha med minst två foton eller motiv samt rivna kanter. Fick ide'n att göra en brevlåda för kärleksbrev av en gammal makaronkartong längst in i skåpet.

Toppen av lådan!

Sida!

Baksida!

Sida!

Framsida!

lördag 29 november 2008

Förberedelser i tomteverksta´n

Ja, då var klockan alldeles för mycket igen. Kom hem från mina syskonbarns kalas vid midnatt och då hälldes det snabbt upp ett glas vin och sen har det skurits och fixats här i snart två timmar. Ska ju ha en liten scrappsläktträff imorgon och känner väl att om 15 pers ska samsas om två skärmaskiner och gapa i mun på varandra efter hjälp blir det kaos. Istället tänkte jag visa på ett enormt pedagogiskt sätt (hahaha) hur man gör ett tagpocketkort. Till detta har jag nu förberett papper och tags i mängder. Tänkte även att vi skulle göra påsetiketter så till dessa har jag också gjort mallar som de kan använda. Ser fram emot morgondagen! Känner mig som en skolfröken, en väldigt trött skolfröken! Natti natt!

fredag 28 november 2008

Scrapträff

I kväll har jag varit på scrapträff på Scraproom! Som vanligt supertrevligt, god mat och roligt sällskap Annika, Ingela och hennes kollega som jag glömt namnet på... trevligt var det i alla fall. Det blev en väldigt produktiv kväll! Tre LO:s och en påsetikett!



Kvällens skisstolkning!


Tycker det är så kul med dessa etiketter! Såna ska vi göra på söndag när släkten kommer hit för att scrappa!

Gäst DT åt Scrappat

Jag är så himla stolt över att ha blivit erbjuden en plats nu i december hos Mia på Scrappat här i Helsingborg. Affären är relativt nyöppnad och så himla jättemysig med ett superbra urval av saker. Bjuder på kaffe gör hon också denna fantastiskt rara människa! Nu dricker jag förvisso inte kaffe men jag tycker inte det är mindre fantastiskt för det hahaha. Har du inte redan varit inne och kikat tycker jag du ska sätta dig i bilen omedelbart och åka dit, eller ta en titt på www.scrappat.se . Hoppas jag kan hjälpa till och inspirera nu i jul! Resultatet kommer inom kort på min och Scrappats blogg.
Jag har gjort ett kort till min systerson som fyller år på tisdag. Erik håller på att bli stora killen, redan 8 år! Han älskar rött så det fick bli ett kort med mycket rött och lackade detaljer.

torsdag 27 november 2008

Julpyssel

Jag ska ha en liten scrapträff här hemma på söndag för familj och vänner. Kvällen har tillbringats i scrapvrån där jag gjort förberedelser inför söndagens pyssel. Jag tänkte att vi ska göra kort, tändsticksaskar och godispåsetiketter.

Gjorde en tändsticksask med en av Magnolias nya julstämplar. På baksidan använde jag kortmakarens tomte Tomas och alfabetet Jolly.

Godispåse med hemmagjord etikett. Än en gång har jag använt Magnolias nya stämplar och alfabetet Jolly. Etiketten i hörnet är en av Mirabylls kreationer.
Baksidan där jag använt alfabetet Jolly.

Julkalender

Jag har gjort en julkalender till barnen. Jag har klätt en plyfaskiva med tyg och satt en skruv med ögla på varje mössa som paketen ska hänga i. I år blir det bara TT som får paket i kalendern man tanken är att även S ska få plats med sina i framtiden. Det smarta med denna kalender är att efterhand som paketen försvinner så kommer ju tomtarna fram och är dekorativa på köksväggen. Tavlan är ca 120x70cm.


söndag 23 november 2008

Mysmumlans pysselaward!


Nu så, nu tänkte jag i min tur nominera 5 nya bloggare. Jag utmanar mig själv att leta i bloggar jag vanligtvis inte besöker (inte för att jag inte vill utan för att jag inte hittat dit än). Here goes...


Bittan blir först ut, här hittade jag en blogg fylld till bredden med fina saker att vila ögonen på! Tycker att hon får till sin färgläggning av stämpelmotiv jättesnyggt!


Cecsve får nästa award, inte minst för de läckra altrade saker hon gjort utan även för hennes urläckra fina scrapvrå som jag gärna hade bytt till mig hahaha.


Immah Färgglada härliga LO:s hittade jag inne hos denna tjej!


Linda Min kusin som nyss börjat blogga. Gör också väldigt fin kort och LO:s. En biten Penny Blackare!!!


Mimmelie okej, att säga att jag normalt aldrig besöker denna sida vore lögn och förbannad dikt men jag var tvungen att ta med denna kvinna. En en riktigt duktig scrappare!


Det blev visst ändå ett par som jag brukar besöka... oooops!

Scrapträff

Ikväll hade jag ett härligt gäng på besök här hemma! Tack för en trevlig kväll Anna, Ingela, Annika och Jenny! Kvällen ägnades åt kortmakeri och det blev mycket Jolly och Mirabyllkreationer.


Här provade jag bladmetallen jag köpte på MAXI tidigare i veckan.



Ännu en tagpocketbok, de är ju så roliga att göra!

Mirabylls kreationer inuti. Hon är helt fantastiskt på att fixa fina och användbara saker på sin dator!

CHEESECAKE MED CHOKLADBOTTEN

Hittade ett recept i pillan78 blogg. Detta måste testas! Lägger det här i bloggen så jag vet var det är!

Chokladbotten:

115 g smör
115 g mörk choklad
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1/2 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl

Täcke:
5 dl Philadelphiaost
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader.Smörj och bröa en rund form.Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med smöret i en kastrull på låg värme och under flitig omrörning tills blandningen är slät..Dra bort kastrullen från plattan och rör ner sockret.Tillsätt ägg och mjölk och vispa ordentligt. Vänd ner mjölet och fortsätt blanda tills smeten är slät. Häll upp chokladblandningen i formen.Grädda långt ner i ugnen i ca 20 min.Ta kakan ur ugnen medan du gör iordning täcket. Sänk ugnstemperaturen till 160 grader.Vispa ost, socker, ägg och vaniljsockret tills allt är väl blandat.Häll blandningen över chokladbotten.Grädda i ytterligare 45 min eller tills mitten nästan har stelnat.Dra en kniv runt kakans kant så att den släpper formen och låt den svalna i formen.Ställ kakan kallt i kylskåp ca 4 tim eller över natten.(ev. Dekorera gärna kakan med riven choklad eller ringla smält choklad över och servera)

lördag 22 november 2008

Idag packade jag in barnen, vagnen, skötväskan och en tablettask (muta) i bilen och stack iväg för att köpa en pulka, hämta smörgåstårta till morgondagens scrapträff här hemma. Syftet med resan var framför allt att köpa en ny kamera (därför tablettasken till den trilskna tvååringen hahaha). Jag kan härmed bocka av kamera från önskelistan, köpte idag en Sony A-300. Jag har velat och velat i veckor nu men känslan jag får av just den kameran i handen slår allt, tom D80 som alla tjatat om att jag borde köpa. Idag bestämde jag mig för att köra på magkänslan och det känns jättebra nu när jag sitter här 6500 kr fattigare. Fattigare lär jag bli för jag har beställt en extern blixt på nätet för drygt 2000kr eftersom den inte fanns hemma där jag handlade kameran.

Efter kamerainköpet kom vi hem och lade den nya fina kameran på hatthyllan för att kasta oss ut i snön med nya pulkan. Vem vet hur många timmar snön får ligga den här gången... hahaha. TT fattade nog inte riktigt poängen med det vita på marken och den röda plastbaljan mamma tryckte ner henne i... men men det kommer nog så småningom! Tog några söta bilder (med gamla kameran) i alla fall. S satt i vagnen och övervakade hela händelseförloppet.


fredag 21 november 2008

julkort

Jag slog två flugor i en smäll ikväll och gjorde min utmaning i scrapopol (att lifta en annan deltagare) samtidigt som jag antog pfyrixens lilla utmaning (använda ett pb stämpelmotiv, jollyalfabetet och en motivdie från Jollyt).

Jag liftade följande LO som Druvan gjort: Så här blev min tolkning i form av ett julkort.

torsdag 20 november 2008

Pyssselpassion idol bonusutmaning

Glömde ju nästan bort denna! Bonusutmaningen i förra veckan då vi skulle skapa med färgerna rosa, grått, vitt och i nödfall pyttelite svart. Gjorde en rosa LO på lillgossen.

pysselpassion Idol vecka 6

Denna veckas bonusutmaningar var bl a att använda något från köket, olika typsnitt, minst 30 ord journaling, egen doodling 5 olika papper från 4 tillverkare, stämpla med något annat än bubbelplast eller stämplar samt använda en egentillverkad dekoration. För övrigt var det fritt fram att tolka.

Jag rotade genom alla kökslådor och till slut fångade dammsugarpåsarna mitt intresse (för en gångs skull!!!). Det blev en LO om att jag hatar dammsuga vilket jag skrivit lite om på dammsugarpåsen som även fungerar som en tag man kan dra upp.

Award


Jag fick denna superfina award av Ann-Louise Karlsson! Tusen tack! Nu ska jag i min tur nominera fem nya duktiga damer. Återkommer under dagen med mina val

tisdag 18 november 2008

Länge leve Bo Bunny!

Har de senaste dagarna roat mig med att skära sönder några av mina heliga BB-papper... Vi har en vägg precis när man kommer in i vardagsrummet som vi inte riktigt vetat vad vi skulle göra med. För några dagar sedan var jag inne på badankas blogg och kikade rundor och såg att hon hade gjort några tavlor som var så häftiga. Jag fick den briljanta idén att göra egna med färger som passar vårt hem. Jag är så vansinnigt nöjd över resultatet, de blev skitsnygga på väggen. Ska ha lite belysning ovanför dem och sen blir det perfekt!


söndag 16 november 2008

Wiiiiiiihiiiiiiiiiiii

LYCKLIG! Jag ska bli matte till en Nikon D80! Var på kursen på Scraproom idag och blev helt biten och när jag kom hem frågade jag maken lite försynt om jag inte kunde få köpa en begagnad liten systemare. Utan att ens behöva visa minsta lilla hud eller fjäska med öl och fotbollsresor till... ja länder där de spelar fotboll... sa han JA! Nu ska jag bara hitta en kamera sen ska här jädra anama fotas!!!!

fredag 14 november 2008

Här kommer hon i all sin glory...

... mama snigel! Denna är tillägnad min partner in crime som desvärre inte hade möjlighet att få ett eget exemplar av denna dyrgrip. Misströsta ej min vän, du ska se att hon släpps med tomteluva inom kort.

torsdag 13 november 2008

PP idol v5


Tema rock! Gjorde denna LO om min rockiga systerdotter Elin! Tyg gav bonuspoäng så det fick bli lite tyll här med, det är ju så läckert att ha med på en LO. Vidare varutmaningen att större delen av LO:n skulle vara svart och innehålla metall. Kul utmaning!

Scrapopol v 6

Bling var utmaningen denna vecka! Jag äger ju knappt något bling så det fick bli stickles rakt av... ramen, kulan och texten är blingade.

måndag 10 november 2008

S

Mina ord: Sushi, Svensson, sommar, soda stream och sovmorgon

R

Mina ord: Rökeriet, Rea och Råå

Bananpaj!

Hittade ett inlägg på scrappiz där de jagade recept på bananer. Följande paj är oförskämt enkel att göra och vansinnigt god att äta!

Skala och skiva bananer och lägg i en form. Skulle tippa på att jag tar 3-4 bananer till en vanlig pajform.

Blanda i hop följande ingredienser i en skål
2,5 dl mjöl
2,5 dl socker
1 ägg
1 tsk bakpulver

Fördela mjölblandningen ovanpå bananerna

75 g smält smör eller margarin ringlas över pajen.

In i ugnen ca 30 minuter 175 grader.

Servera med vaniljglass!

fredag 7 november 2008

Eggnog

Såg när MarthaStewart (min favorit efter Per Morberg hahaha) gjorde eggnog för några månader sedan. Detta recept ska vi prova till jul, det såg så smarrigt ut!

SERVES 26

Ingredients
12 eggs separated
1 1/2 cups superfine sugar
1 quart whole milk
1 1/2 quarts heavy cream
3 cups bourbon
1/2 cup dark rum
2 cups cognac
freshly grated nutmeg

Directions

1In a very large bowl, beat egg yolks until thick and pale yellow. Gradually add sugar to yolks. With a wire whisk, beat in milk and 1 quart cream. Add bourbon, rum, and cognac, stirring constantly.
2Just before serving, beat egg whites until stiff. Fold into mixture. Whip remaining 1/2 quart heavy cream until stiff, and fold into mixture, Sprinkle with nutmeg.

Svenska mått.

12 äggulor
12 äggvitor
3 dl socker
9,5 dl standardmjölk
14,2 dl vispgrädde
7,2 dl bourbon
4,8 dl cognac
1,2 dl mörk rom
muskotnöt

torsdag 6 november 2008

Pysselpassion idol vecka 4

Ja, i vanlig ordning skulle man inspireras av en låttitel och jag valde "Det börjar verka kärlek banne mig". Tyckte den låttiteln passade bra till dessa två foton av mig och maken där vi ser helt... ja bra ord för det saknar jag just nu. Bonuspoäng fick man för tejp så jag har använt svart eltejp vid fotona och uppe i kanten. Jätterolig utmaning som vanligt!

Scrapbooking

Gjorde en liten LO om min hobby till en utmaning. Kul att scrappa i gult, något som i stort sett aldrig händer förutom till påsk!

Tagpocketcard

Gjorde ett sådant här tjusigt kort som Annika visade på senaste scrapträffen. Jättekul och enkelt att göra och det blir ju så läckert! Detta kort är till en tjej som jag ska byta julklapp med i en swapp. Vad som är i kan jag därför inte avslöja... om i fall att hon snubblar in här! Instruktioner för hur du gör ett sånt här kort finns på grodans blogg.


onsdag 5 november 2008

Saknat brev!

Idag hände det märkligaste... för ett par veckor sedan hade jag ute lite auktioner på tradera. En av dessa var en stämpel med ett hjärtmotiv som en tjej köpte av mig. Jag lade alla brev på lådan och allt var frid och fröjd tills hon hörde av sig och sa att hon inte fått sin stämpel. Eftersom jag är ordningsam när det gäller sådana saker var jag 100 på att jag hade skickat den och inte glömt eller liknande. I alla fall så blev det lite turer där som slutligen reddes ut och alla var nöjda.

Så nu idag efter lunch ringer telefonen, det visar sig vara en man från polisen (kriminalnånting) som utreder ett fall där en person sitter häktad för att ha stulit en massa (tusentals) brev från posten då han arbetade där. Ibland dessa tusentals brev finns alltså vårt förlorade brev med den lilla stämpeln. Helt otroligt! Sån tur är har jag behållt hennes adress så när stämpeln kommer hit kan jag skicka den till henne. Av någon anledning skickar polisen inte breven till adressaten utan avsändaren.

Så kan det gå!

tisdag 4 november 2008

Shopping

Jag var inne på nya urfina scrapaffären här i Helsingborg (scrappat Nr 7) och skulle hämta min cirkelskärmaskin som hon stoppat undan till mig... givetvis kunde jag inte motstå frestelsen...

urläckert lite frostat (halvtransperant) papper med klockor!!!!
En julstämoel, blomprydnader, chipboard i svart och silver med blingstenar på vissa bokstäver. Så jäkla snygga att man svimmar!


Läckra papper, det främsta är ett blingpapper. Happy!!!!!

söndag 2 november 2008

Utmaning

Hakade på en annonsutmaining på svensk scrapbooking. Jättekul och här är resultatet

köpte en gång för länge sedan såna där brödpåsfnurror som bara legat underst i lådan. Satte en vid blomman och kom fram till att de inte är så tokiga ändå...

På tur i det sköna höstvädret!

Nerbäddad och gosig i nya vintermössan!

Vissa är ivriga att få komma till lekplatsen, men det finns alltid tid för att få vara med på bild. Hon är en riktig linslus den lilla.

Var riktigt nöjd och belåten över mitt baskerinköp, värre är det med maken som inte är så värst imponerad och blir lika uppgiven varje gång han ser den på mitt huvud. Det gör ju bara saken ännu roligare, för att förvärra hans skam brukar jag dessutom göra grimaser och gå knepigt hahaha... tycker själv att jag är snyggast i Europa... i alla fall ligger jag nog på top 5 i denna mössa hahaha