lördag 31 januari 2009

Hahahaha



Fick sån lust att fota den lilla då hon piffat till sig med pärlor och grejor. Helt plötsligt utbrister hon
-Nej mamma, inte fota mer! Jag är mätt!

Storrensning!

Ja det är inte utan att jag fick RENSAT igår! Lade upp en mastodontannons på scrappiz på alla saker som bara ligger och samlar damm! Skulle säkert kunna rensa ännu mer men jag orkar inte fota och lägga upp mer... Pengarna ska givetvis gå till välgörande ändamål... mässan i Göteborg! Funderar på om jag ska sälja ett par gamla alfabeten till förmån för ett par nya...

fredag 30 januari 2009

Lite av en sunkig dag!

Idag är en lite trist dag! Egentligen var tanken att jag skulle på scrapträff på Scraproom i kväll men tji fick jag! Det dök upp en pokerkväll och jag hade inte hjärta att neka maken en kväll med grabbarna. Lite trögt på barnvaktsfronten var det dessutom så jag tänkte att jag kunde bjuda hem några scrappizar på mat, vin och pyssel. Det var i slutändan bara en som kunde komma och idag fick jag ett mail på morgonen att hon är sjuk. Tur i oturen, för sonen vaknade genomförkyld och KIIIINKIIIIG i morse. Kvällen kommer till att ägnas åt pizzabakning med barnen, mys och gottis. När barnen slumrat in ska jag hälla upp ett glas vin och städa i scraprummet, organisera och ställa i ordning. RENSA med andra ord!

torsdag 29 januari 2009

Hann även med...

... en liten LO ikväll! Har inte bara dagdrömt...

Hmmm...

Tror att jag kanske har lite väl mycket fritid till hands... sitter här i min lilla vrå och fantiserar om expedit-bokhyllor i långa rader längs väggarna och massor av tavellister för småplock mm mm. I verkligheten består rummet jag scrappar i till mestadel av snedtak så det är lite svårt att få till det på ett bra sätt. Jag är himla nöjd med hur jag löst det men känner att jag behöver mer förvaring till stora saker som album osv. Tänk när jag började hade jag mina saker i en ICA-kasse, det var då kan jag ju säga... I somras var jag och min käre make på visning av ett hus här i området. De hade ett stort ljust kontor med glasdörrar ut till en stenlagd terass... det här skulle kunna bli mitt scraprum utbrast jag i min enfald! Hahaha, huset låg kanske inte riktigt i vår prisklass (5miljoner) men det var roligt att få drömma! Tanken är att vi en dag ska köpa ett sådant hus fast ett renoveringsobjekt som vi själva ska fixa till. Vi får se om vi får vårt drömhus en vacker dag eller om jag är fast här bland alla snedtak och förvaringsutmaningar. Ett I-landsproblem hur man än vänder och vrider på det!

Mina fynd!

Tog mig i kragen och fotade lite i brist på annat vettigt att göra...
Massa papper blev det, myyyycket Bo Bunny!
Silverblanka chipboardbokstäver, blingramar, journalingrutor, lite fräsiga gem och ett klistersuddis. Fick även en 12x12 paket med chippisar, blad och ett kit med små filar som inte kom med bland dessa saker.

Clearstamps... börjar bli pinsamt många clearstamps i samlingen nu. Kan bara inte förstå hur jag skulle kunna fungera utan dem hahaha.

Äntligen!

Wiiiiiiiiii! Idag kom mina saker från Stellas! Jag är supernöjd med min order. Kände att jag fått mycket bra saker för en billig peng så jag är extremt nöjd! Hinner inte befatta mig med sakerna just nu... ska iväg på fika med barnen hos en kompis... ikväll däremot....

onsdag 28 januari 2009

I väntans tider...

Ååååh vad jag längtar tills min REA-order från Stellas kommer. I det paketet finns saker (papper, stämplar osv) som jag "bara måsta ha" för att kunna scrappa foton som ligger och skräpar på skrivbordet sedan ett tag tillbaka.Det är lustigt hur det man har liggandes i lådorna inte duger till senaste projektet...

lördag 24 januari 2009

Nattsudd...

Vi nattsuddar här hemma! Maken spelar poker på nätet och jag har fått gjort en liten LO. Fick inspiration till denna av en bild jag såg i Webmosterhelenes blog för några dagar sedan. Såg även att hon gjort en jättehärlig LO av bilden. Datumetiketten är ett verk av Mirabyll . Tack för inspirationen!

torsdag 22 januari 2009

Sakta men säkert...

Ja dieten går sakta men säkert framåt... 6kg minus nu. Har varit lite trögt sista veckan, tidigare rörde sig vågen dagligen neråt men de senaste dagarna har det varit segt som klister. Men så idag... minus 2hg. 11 kg kvar! Har börjat på jordens roligast träning! På måndagar och onsdagar (kan tyvärr inte alla onsdagar) går jag på träning för tjejer i den lokala idrottshallen . Vi är 10-15 tjejer i 30-årsåldern som spelar innebandy, basket, kör stationsträning mm. Det är så himla roligt att det går knappt att greppa! Igår spelade vi innebandy och jag gjorde ett mål! Så stolt över mig själv eftersom min äkta hälft säger att jag har noll bollsinne. Tji fick han hahahah!

onsdag 21 januari 2009

Ny LO

Det blev lite kladdande med mina älskade akrylfärger ikväll. Tycker de är så vansinnigt användbara till allt möjligt! Äntligen fick jag användning för detta papper som jag haft sedan mannaminne. Datumsigill och journalingruta från den bedårande Mirabyll.

tisdag 20 januari 2009

Scrappat lite!

Lilltjejisen med sin moster och kusin!

Så här har det börjat se ut på sistone när jag kommer med kameran... både från mannen och dottern! Får satsa på sonen ett tag hahaha, han opponerar sig inte än. Basic greys nya serie är yummie!

Lekt med Tombows

Idag tog jag mig tid att färglägga med mina nya pennor. Blandade känslor... men skam den som ger sig!

Först ut ett motiv med mina älskade pro markers, aldrig att jag säljer dem! Det blir så jämt och fint och de är fantastiska att arbeta med.
På detta motiv har jag använt pro markers på krukorna och Tombows på blommorna och bladen. Jag använde inte vatten på denna. Pennorna är toppen på så vis att den fina spetsen är tunn och bra att måla detaljer med, pro markersen har ju en ganska tjock "tunn" spets och färgen flyter ju ut lite. Det gör inte Tombowsen, däremot tycker jag att de blir lite flammiga i färgen.

Här har jag använt vatten. Jag målade enbart runt kanten på motivet och sedan drog jag ut färgen med en blöt pensel. Jag har inte blivit du med blendern än, den lille rackaren! Vidare tror jag att jag behöver en anna stämpeldyna till dessa pennorna.


Och så det sista... Jag tycker det är svårt att få det jämnt, men det är ju ibland snyggt också. Tycker att pennorna kompletterar varandra fint, men jag skulle som sagt inte byta ut mina pro markers mot Tombowsarna!!!




award


Söta rara Ylwa gav mig denna fina award. Jag fick en likadan för ett par dagar sedan som jag skickade vidare så denna ger jag till alla er som tittar in hit och läser min blogg!

måndag 19 januari 2009

Face your husbands manga...

I väntan på att skaparlusten ska infinna sig gjorde jag en liten manga av min man också. Jag var kanske inte fullt lika snäll mot hans som jag var mot min egen hahaha. Såg dessutom nyss att det är fel ögonfärg...

torsdag 15 januari 2009

Face your Manga!


Jag hittade en rolig länk i badankas blogg! På denna sida kan du göra din egen manga-avatar. Jag älskar sådana här sidor där man kan leka lite på datorn!

onsdag 14 januari 2009

2 awards





Jag har fått inte mindre än två underbara awards från the 80´s me och MissY. Tack så hjärtligt tjejer!!! Jag har inte glömt bort dem, har bara inte fått ändan ur vagnen... Slår två flugor i en smäll här och ger de jag nominerar två awards istället för en!
Här är de fem jag vill nominera:
Pfyrix för att du är en så otroligt härlig person! Dessutom en duktig scrappare förstås (och shoppare hahaha)
Ingela Vilken tur att jag tvingade mig själv att gå på scrapträffar, annars hade jag aldrig mött den här fantastiska kvinnan och scrapparen!
Kicki En jätteduktig kortmakare!
NetteR Ännu en duktig kortmakare och scrappare!
Pysselpetra ännu en duktig scrappare!
Dessa utsedda bloggar är osedvanligt charmerande och söta, inte upptagna av utmärkelser och själviskhet. Syftet är att sprida vänskap. Vårt hopp är att nya vänskapsband kommer att knytas mellan dessa bloggar, ju mer utmärkelsen sprider sig. Var snäll och ge lite extrauppmärksamhet till dessa!! Kopiera in texten o bilden i din bloggoch skicka sedan vidare utmärkelsen till åtta andra bloggare.Lycka till!

söndag 11 januari 2009

Tom bows

Jag liksom många andra har gått och köpt lite Tombowpennor. Kom på att jag redan hade några i ett skåp som jag köpte på Scraproom för ett par år sedan efter att ha sett Karin dema dem i butiken. Paketet jag köpte innehöll dock superskarpa färger och jag använder ju helst jordtoner så ingen är gladare än jag att man kan köpa dessa pennor styckevis och att de finns i en uppsjö av färger. De slår doch ej mina pro markers men de är jätteroliga att måla direkt på stämpelmotivet med. Efter att man målat klart alla detaljer på stämpeln andas man på den och sedan stämplar man. Jag har gjort ett par motiv på detta sätt på korten här nedan. Vidare är de kanon att doodla med eftersom de har en ganska fin spets på ena sidan. Man kan även rita på overheadpapper med dem, promarkersen funkar ju inte helt hundra till detta ändamål (färgerna blir dassiga tycker jag). Det roligaste med dem är att man kan använda vatten på dem och måla ut dem så det blir som akvarellfärger.

Kan inte för mitt liv fatta varför denna bild hamnar på sned... jaja i alla fall är det en närbild på ett motiv där jag gjort på det sätt som jag beskrev här ovan. Jag tycker det blir så jäkla läckert, som en akvarellmålning.










A penny for your thoughts


torsdag 8 januari 2009

Hänglar!

Jag håller som bäst på att hjälpa ytterligare en hängeltokig tysk att hitta hänglar hon gärna vill ha. Söker därför RUSKPRICKARNA med ljus och lykta. Om det är någon som vill bli av med sina får ni gärna hojta till på lambisoft@hotmail.com

Äntligen!

Äntligen har vi (ta i trä) vänt tillbaka sonens dygn så mamma hinner scrappa om kvällarna!!!

Pappret som fick en del scrapvänner att rynka på näsan (hahahaha) passade ju helt perfekt till västen S hade på julafton! Ibland är det bra att handla på sig papper bara för att, utan mening eller mål.
Dessa foton har legat sedan i oktober. Vi var på besök i min systers stall och lillan hjälpte till att mocka! Har inte vetat vad jag skulle göra, ville ta upp det lila i TTs tröja men som bekant så gillar jag inte att scrappa i lila. Men så hittade jag dessa BG papper och sen gick det som smort. Älskar mitt Jolly alfabet mer och mer för varje gång jag använder det!


Bekantar mig med nya kameran!

Jag har precis anmält mig till Mikaelas fotokurs och vi har hunnit med lite smått och gott redan! Precis innan jul och innan jag ens köpt kameran gick jag Jennys kurs på Scraproom. Jag lånade en Nikon D70 av min mans kompis (hade aldrig tidigare hållit i en systemkamera!). Jennys kurs var toppenbra för jag fick en insyn och blev inspirerad att lära mig mer och att faktiskt ta steget och köpa mig en kamera. Jag märker även att det vi går igenom på Mikaelas kurs nu ger mig många aha-upplevelser... helt plötsligt börjar det jag hörde på första kursen sjunka in på riktigt!

Givetvis börjar man med det svåraste som finns... att plåta barnen. Efter typ 100-tals bilder hann jag knäppa lejonet innan S hann få tag i den eller vända rumpan till. Kort skärpedjup stod på dagens meny.
Jo, det är lite av en utmaning att fota en förvildad liten 8-månaderskille som kryper så dammet yr!

Guldlock!

Top 10 2008

Även jag tog mig i kragen och listade mina 10 favoriter från året som gått. Det lustiga är att jag tidigare år aldrig har hakat på tävlingar, utmaningar eller scrappat efter skisser. I stort sett alla mina favoriter har kommit till efter just utmaningar, tävlingar och skisser. Se som det kan gå... Här har vi dem utan inbördes ordning.





















onsdag 7 januari 2009

Chokladmuffins med mintfrosting

Märks det att jag går på sträng diet eller... ännu ett recept från the 80´s me

150 gr smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Smält smör, blanda i övriga ingredienser under omrörning.Rör till en jämn smet. Häll i mazarinformar, ca 15 stycken. Grädda i nedredelen av ugnen ca 10-15 min på 175 grader.Låt svalna.

Frosting:
Smält ca 200 grader mörk choklad
Ca 100g Cream Cheese light
Mintolja efter smak.

Blanda ingredienserna jämt,och bred eller sprita ut över varjecupcake. Dekorera med valfritt strössel.

Saffranskaka

Lägger alltid (hahaha har hänt typ 5 gånger) in recept jag hittar som låter smarriga här i bloggen så vet jag var jag har dem. Detta hittade jag hos The 80´s me

Ingredienser
100 g smör eller margarin
2 1/2 dl Råsocker Strö
2 ägg
2 dl filmjölk
1/2 g saffran
1 dl russin
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Rör matfettet och rå socker lätt och luftigt.Tillsätt äggen, ett i sänder.Blanda i filmjölk och saffran.
Blanda russin, mjöl och bakpulveroch rör ner i smeten.Häll kakan i en mindre långpanna.Grädda kakan mitt i ugnen i200° i ca 20 minuter.

tisdag 6 januari 2009

Nyduschad

Imorgon öppnar dagiset sina portar igen efter en tids vinterdvala. Vi har haft supermysiga veckor här hemma med barnen men nu är semestern över för både stora och små. En dusch inför den stora dagen...

söndag 4 januari 2009

Tjoho

Jag vägde mig i måndags och tro det eller ej men idag söndag står vågen på nästan 4kg minus. Med största sannolikhet vätska det mesta med ändå glädjande!!!! Dock inga före efter bilder hahahaha

lördag 3 januari 2009

Fredagsträff

Igår var det än en gång fredagsträff på Scraproom. Alltid lika trevligt Annika och Ingela (och kostsamt! Fast det beror ju inte på er hahaha). Blodsockret var i vadnivå när jag kom hem hahaha, det bjöds på smörgåstårta och eftersom jag gett min den på att gå ner i vikt hoppade jag över och höll mig till mina jordnötter. När jag kom hem åts det avocado med gräddfil och stenbitsrom.

Jag gjorde lite mer än att äta jordnötter, två LO:s blev det. Den färgglada är en utmaning från en tjej inne på Scrappiz, jag fick materialet hemskickat och skulle skapa utifrån det hon valt. Jättekul.


Lite altrat

Jag fick även gjort två altrade projekt på träffen.
En "mjölk-kartong med fönster att fylla med godis eller annat smarrigt. Köpte den från Scrappakalja och givetvis var det den sista buuuuhu!
Receptboken jag köpte på biltema tidigare i veckan klääde jag med Maja designpapper.

Insidan fick rutigt foder. Klart att biaspiralen hamnade på fel håll, det får vi fixa senare.

Perfekt kokbok att ge bort, funderar på att köpa fler. Bakom varje flik finns gott om papper för recepten.

Baksidan!


fredag 2 januari 2009

Man lär sig något nytt varje dag!

Nu har jag äntligen börjat greppa det här med foton på nätet. Tidigare har jag inte lyckats ladda upp mina redigerade foton på bloggen, nu har jag lärt mig hur man gör plus att jag lärt mig göra ram runt fotot!!!! Hallelulja!!

Ett foto från den gamla goda tiden då jag fick äta vad jag ville (innan dieten började igår hahaha).

torsdag 1 januari 2009

Chocolate graham cracker muffin

Eftersom ett av mina nyårslöften är att gå ner 20 kilo är det ju otroligt passande att jag som första inlägg detta året har ett recept på smarriga muffins från Martha Stewart... hahahha

Ingredients
Makes 2 dozen
2 1/4 cups plus 2 tablespoons sugar
1 3/4 cups all-purpose flour
3/4 cup plus 1 tablespoon cocoa powder (not Dutch-processed)
1 1/2 teaspoons baking powder
1 1/2 teaspoons baking soda
1 teaspoon salt
2 large eggs
1 cup whole milk
1/2 cup vegetable oil
2 teaspoons pure vanilla extract
1 cup boiling water
1 1/2 cups graham cracker crumbs (from about 20 squares)
1/3 cup unsalted butter, melted
9 ounces bittersweet chocolate, finely chopped

Directions
Preheat oven to 350 degrees. Line 2 standard muffin tins with cupcake liners; set aside.
Sift 2 cups plus 2 tablespoons sugar, flour, cocoa powder, baking powder, baking soda, and salt together into the bowl of an electric mixer. Using the paddle attachment, mix ingredients together on low speed.
In a large bowl, mix together eggs, milk, oil, and vanilla. Add to flour mixture and beat on medium speed for 30 seconds. Scrape down sides of bowl and continue mixing on medium speed for 2 minutes. Add boiling water and stir to combine; set cake batter aside.
Place graham cracker crumbs, remaining 1/4 cup sugar, and melted butter in a large bowl; stir until well combined.
Place 1 tablespoon graham cracker mixture into the bottom of each prepared muffin cup. Use the bottom of a small glass to pack crumbs into the bottom of each cupcake liner. Reserve remaining graham cracker mixture for topping.
Place 2 teaspoons chocolate in each muffin cup. Transfer muffin tins to oven and bake until the edges of the graham cracker mixture is golden, about 5 minutes. Remove from oven and fill each muffin cup three-quarters full with cake batter. Sprinkle each with remaining chocolate and graham cracker mixture. Return to oven and bake, rotating pans halfway through baking, until tops are firm and a cake tester inserted in the center comes out clean, 18 to 20 minutes. Transfer muffin tins to a wire rack and let cupcakes cool in pan for 10 minutes. Remove cupcakes from pan and let cool completely.
Transfer frosting to a large pastry bag fitted with a large plain round or French tip (such as Ateco #867 or Ateco #809). Pipe frosting in a spiral motion on each cupcake. Transfer cupcakes to a baking sheet. Using a kitchen torch, lightly brown the frosting, taking care not to burn the cupcake liners. Serve immediately or store in an airtight container, up to 2 days.

Marshmallow Frosting


8 large egg whites
2 cups sugar
1/2 teaspoon cream of tartar
2 teaspoons pure vanilla extract
Directions
Place egg whites, sugar, and cream of tartar in the heatproof bowl of an electric mixer. Set over a saucepan with simmering water. Whisk constantly until sugar is dissolved and whites are warm to the touch, 3 to 4 minutes.
Transfer bowl to electric mixer fitted with the whisk attachment, and beat, starting on low speed, gradually increasing to high, until stiff, glossy peaks form, 5 to 7 minutes. Add vanilla, and mix until combined. Use immediately.