lördag 16 april 2011

Gubbröra

Ingredienser 8 st ansjovisfiléer 4 st hårdkokta ägg 2 st medelstora potatisar, kokta 1 st medelstor gul lök, finhackad smör1 1 st stor knippa dill, finhackad 1 st stor knippa gräslök, finhackad 1 dl vispgrädde eller crème fraiche 2 msk orökt kaviarkavring Gör så här 1. Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt svalna något. 2. Rensa och finhacka ansjovisen. Skala och finhacka löken. 3. Hetta upp en stekpanna. Fräs löken på medelstark värme i smör, utan att den tar färg. 4. Skala och skär potatisarna i centimeterstora bitar. 5. Tillsätt ägg, ansjovis, dill, gräslök, potatis, grädde och till sist kaviar. Rör om. Låt röran småputtra så att den får en lätt krämig konsistens. 6. Servera röran ljummen på tunt skivad kavring.

Inga kommentarer: