söndag 29 augusti 2010

Djävulens chokladkaka

Jag hittade det här livsfarliga receptet på Scrappiz. Måste bara testas inom väldigt snar framtid...


Blanda
2 dl mjöl
1 1/2 dl socker
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 1/4 dl mjölk
1-2 msk kakao

(sikta alla torra ingredienser så blir det bättre!)

Smält
2 msk margarin
50 g choklad (funkar med blockchoklad men blir MYCKET godare med en 70% bra choklad!)

Rör ner chokladblandningen i smeten. Häll allt i en smord form, använd INTE en form med löstagbara kanter... då kan det bli kletigt i ugnen

Ta en kastrull och blanda
1/2 dl socker
1 1/2 dl farinsocker (går i nödfall att göra på råsocker, då behöver såsen koka lite längre)
4 msk kakao
2 dl vatten

Koka upp och häll över smeten i formen. Vill du få kletigare sås så låt den koka i ett par minuter under omrörning innan den hälls över smeten.

Grädda i ugn 30-32 minuter i 175° ugn. Litet tips från bonusdottern som skurat ugn mer än en gång.. sätt en plåt under gallret som formen står på, så slipper man skura botten på ugnen... den har en tendens att pysa över ibland. När den gör det har vi inte lyckats förstå, det förefaller vara slumpvis förekommande..

Serveras ljummen med vispad grädde eller glass.

1 kommentar:

Annicka och Johan sa...

Såg precis att jag tagit samma layout eller vad det heter till min scrapblogg, som du har.
Visste inte om det.
Sorry, ska byta.
Kram Annicka