torsdag 27 januari 2011

Äkta chiligryta

Ingredienser
1,2 kg högrev
olja
1 paket bacon
2 st gul lök(ar)
2 st morot/morötter
5 stjälk(ar) blekselleristjälk(ar)
10 st vitlöksklyfta(or)
2,5 st chilipeppar, urkärnade
2,5 st chipotle-chili
2 msk ingefära
2 burk(ar) krossade tomater
5 dl ljust öl
2,5 dl oxbuljong
1 msk honung
1 dl rödvinsvinäger
1 msk spiskummin
1 msk oregano
2 st lagerblad
2 st röd paprika

Tillagning
3 timmar

1. Putsa och tärna köttet i stora bitar. Bryn köttet i omgångar i olja i en gjutjärnsgryta. Ta upp köttet.
2. Strimla baconet. Hacka lök, morötter, selleri, vitlök, chili och ingefära fint och fräs i grytan, så att det får lite färg.
3. Lägg tillbaka köttet och slå på tomatkross, öl och buljong. Tillsätt honung, vinäger och kryddor och låt köttet sjuda långsamt 1 timme.
4. Kärna ur och dela paprikorna i stora bitar. Lägg ner i grytan och koka ytterligare 1–2 timmar eller tills köttet känns riktigt mört. Smaka av och servera med chilstuvad majs, svart bönröra och bröd.

Jag valde att använda Saku Kuld i grytan och denna öl drack vi även till maten då vi åt. Supergod öl!

(tasteline)

Inga kommentarer: