Receptet hittade jag här
Botten:
250 g digestivekex
125 g smör
Fyllning:
400 g färskost (philadelphia)
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
Rivet skal av 1 citron
2 dl hackade färska jordgubbar
100 g vit choklad
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker
Garnering:
Färska jordgubbar
Ev. riven vit choklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 175º.Mixa kexen till bottnen.Smält smöret och blanda med kexsmulorna.Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant.Grädda i mitten av ugnen i 5-7 min.Vispa ihop färskost,socker,ägg och rivet citronskal med en elvisp tills det blir slätt.Vänd ner de hackade jordgubbarna.Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen tills smeten precis "stannat", ca 25-30 min.Smält under tiden den vita chokladen,antingen i micro eller över vattenbad.Vispa ihop creme fraiche,choklad och socker.Ta kakan ur ugnen och bred försiktigt chokladblandningen över i ett jämnt lager.Sätt in i ugnen igen ca 6 min.Låt kakan svalna och sätt sedan in den i kylen några timmar eller över natten.Garnera med jordgubbar och ev. riven vit choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar