måndag 27 december 2010

förrätt med pilgrimsmusslor

Funderar på att göra den här förrätten till nyår. Någon som har något annat smarrigt förslag.

Ingredienser
12 st pilgrimsmusslor
8 st gröna sparrisar
50 g bacon, finskuret
1 st schalottenlök, finskuren
1 klyfta vitlök, riven
2 msk strimlad persiljasmör
1 dl balsamicovinäger

Gör så här
1. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 3 minuter. Ta upp och lägg i iskallt vatten.
2. Skala och finhacka schalottenlöken och fräs den tillsammans med bacon och vitlök i lite smör.
3. Lägg i sparrisen och vänd runt. Tillsätt persilja. Smaka av med salt och peppar.
4. Halstra musslorna i en het panna med olja i cirka 1/2 minut på varje sida.
5. Häll balsamvinägern i en kastrull och reducera den, det vill säga koka ner den till hälften. Det tar cirka 6-10 minuter.
6. Servera musslorna tillsammans med sparrisen och balsamicosåsen och njut.

Inga kommentarer: