måndag 27 december 2010

Basilikagratinerade pilgrimsmusslor

(2 personer)
2 stora pilgrimsmusslor
½ lime
1 vitlöksklyfta
½ tomat
½ tsk sambal oelek
ett knippe basilika
½ tsk salt
50 g lagrad ost, t ex brännvin eller västerbotten
2 skivor baguette
Smör till stekning
Blandad sallad till garnering

Gör såhär:
Sätt ugnen på 250°C.
Grovriv limeskal med riv- eller zestjärn.
Skala vitlök.Skär tomater i bitar.
Lägg limeskal, vitlök, tomater, sambal, basilikablad, salt och ost skurna i bitar i en matberedare. Mixa.
Lägg pilgrimsmusslorna i en ugnssäker form och häll över mixet.
Gratinera i ugn i 10 minuter.
Hetta upp smör i pannan och stek brödskivorna tills ytan fått färg.
Lägg upp brödet på tallrikar.
Lägg på sallat och pilgrimsmusslor.

1 kommentar:

Unknown sa...

Vilka härliga recept!
Jag som älskar pilgrimsmusslor :D
Ett mycket bra förrätts-recept till nyår.