onsdag 11 februari 2009

Death by choklate

Du behöver 2 kladdkaksatser och varje sats innehåller

2 ägg
3 dl socker
4 msk kakao
1 krm salt
1,5 dl vetemjöl
100 g smält smör

Blanda alla ingredienser, grädda varje kaka i smorda och bröade formar i 200 grader i ca 15-17 min . Låt dem svalna och stjälp upp dem på fat.

Chokomousse

400g marabou mjölkchoklad med daim
100g marabou mjölchoklad naturell
4 äggulor
4 dl hyfsat hårt vispad grädde

Smält chokladen i micron, rör då och då. Blanda i äggulorna i den smälta chokladen under kraftig omrörning. Rör ner chokladsmeten i den vispade grädden. Ställ chokomoussen i frysen i ca 2 timmar.

Lägg en av bottnarna på ett fat, bred på mousse. Lägg andra bottnen uppe på den första och bred mousse runt hela tårtan. Tårtan smakar bäst om den får stå ett dygn i kylen innan den äts.

Åh vad jag önskar att jag inte gick på GI just nu...

Inga kommentarer: