För 15-20 personer.
Mycket lätt att baka, dessutom blir det gott!
Mjölet kan man blanda som man vill. Jag brukar ta ca 1 dl havregryn i, det blir saftigare då.
Ingredienser50 g smör/margarin
6 dl vatten
1 pkt jäst ej för söta degar
0,25-½ dl sirap helst mörk
Anis
Fänkål
1 kg blandat; Rågsikt Kli Havregryn Vetemjöl
Gör så här
Smält matfettet tillsätt vatten och vär till 37 grader, smula jästen i en bunke och häll på spadet. Blanda till jästen smält, tillsätt övriga ingredienser, så det blir en lagom deg, ej för fast.Häll upp i en smord långpanna och "klappa" ut degen helt.Skär i bitar, med en mjölad kniv. Låt jäsa i 30 min. grädda så brödet får fin färg c:a 20 min. i 225 grader.Ät och njut.
(recept från matklubben)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar