fredag 17 april 2009

Valnötsbröd

Ingredienser
50 g jäst
6 dl vatten
2 msk honung
3 tsk salt
100 g hackade valnötskärnor
1/2 dl hela linfrön
1/2 dl pumpakärnor
3 dl dinkelmjöl
2 dl lantbrödsmjöl
9 dl vetemjöl special


Gör så här
Värm vattnet så att det blir fingervarmt. Smula ner jästen i en degbunke och rör sedan ut jästen med en del av vattnet. Tillsätt övriga ingredienser. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen kraftigt. Jäs övertäckt i cirka 40 minuter. Knåda degen och forma till 2 bröd. Alternativt smörj 2 formar och dela degen mellan dessa två. Låt jäsa övertäckt i cirka 30 minuter.Ugnsvärme 225 grader.Grädda i nedre delen av ugnen. Sänk värmen till 175 grader efter 10 minuter. Fortsätt grädda i cirka 35 minuter(recept från matklubben)

1 kommentar:

Carina sa...

Har nog varit här och tassat runt någon gång innan. Men vad skoj att hitta hit igen. Ser ut att vara en massa goda recept som jag måste prova någon gång. Men du har även många fina foto och vilka LO:s du har gjort. Snyggt!