onsdag 11 februari 2009

Cheesecake med Irish cream

Botten

175g choklate chip cookies
1 stor påse maltesers
55g smör
2-3 msk irish cream eller baileys (same same)

Krossa kakor och maltesers genom att tex lägga dem i en påse och rulle en kavel över dem. Smält smöret och blanda med smulorna och likören. Tryck ut bottnen i en form med löstagbar kant som du smort med matolja. Ställ in i kylen och förbered cheesecakesmeten.

Cheesecakesmet

225 g mörk choklad
225 g mjölkchoklad
55 g socker
350 g creme cheese
4 1/4 dl vispgrädde, vispad
5 msk irish cream

Smält chokladen och låt den svalna en aning. Vispa socker och creme cheese i en stor skål, blanda i vispgrädden. Rör försiktigt ned chokladsmeten och blanda därefter i likören. Bred fyllningen över bottnen, täck över med plastfilm och låt stå över natten. Skär runt kanten och lossa försiktigt formen. Man kan välja att klä formen på insidan med aluminiumfolie som man smörjer med olja om det känns enklare. Garnera med färsk frukt och bär och servera med vispad grädde eller en klick creme fraiche.

Så in i ......... god att jag svimmar!

2 kommentarer:

Louise sa...

Hej

Jag har en liten överraskning åt dig :o)
Tycker du har en fina sida och du har tipsat mig så många gånger på scrappa.com så du är väl värld denna Awards som du kan hämta på min blogg.
Varmt välkommen in Kram från Udden
http://louiseudden.blogspot.com/

Ylwa sa...

Jisses....sitter på jobbet och dräglar. Måste prova.
*kram*
//Y