Hittade följande recept här
Det här behövs till 4-6 formar:
2½ dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl socker
5 äggulor
30 g lite "finare" mjölkchoklad tex Marabou premium
½ vaniljstång
Gör så här:
♦ Mät upp grädde och mjölk i en kastrull.Dela vanijlstången och skrapa ur fröna.Tillsätt både frö och stång i gräddmjölken.Låt koka upp.
♦Rör äggulorna med sockret, slå den varma gräddmjölkblandningen över.
♦Tillsätt den finhackade mjölkchokladen och rör så att chokladen smälter.
♦Sila blandningen och häll upp i portionsformar.Sätt i en djup långpanna som är fylld till hälften med vatten.
♦Baka av i 125º i 30-40 min eller tills crémen "stannat".Tar du ut den för tidigt blir den "lös".
♦Låt svalna och sätt sedan i kylen över natten.
♦Inför servering: Strö på råsocker eller rörströsocker opch karamellisera toppen.Antingen med en gasolbrännare eller under grillelementet i ugnen.Passa noga så att det inte blir bränt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar