söndag 23 november 2008

CHEESECAKE MED CHOKLADBOTTEN

Hittade ett recept i pillan78 blogg. Detta måste testas! Lägger det här i bloggen så jag vet var det är!

Chokladbotten:

115 g smör
115 g mörk choklad
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1/2 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl

Täcke:
5 dl Philadelphiaost
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader.Smörj och bröa en rund form.Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med smöret i en kastrull på låg värme och under flitig omrörning tills blandningen är slät..Dra bort kastrullen från plattan och rör ner sockret.Tillsätt ägg och mjölk och vispa ordentligt. Vänd ner mjölet och fortsätt blanda tills smeten är slät. Häll upp chokladblandningen i formen.Grädda långt ner i ugnen i ca 20 min.Ta kakan ur ugnen medan du gör iordning täcket. Sänk ugnstemperaturen till 160 grader.Vispa ost, socker, ägg och vaniljsockret tills allt är väl blandat.Häll blandningen över chokladbotten.Grädda i ytterligare 45 min eller tills mitten nästan har stelnat.Dra en kniv runt kakans kant så att den släpper formen och låt den svalna i formen.Ställ kakan kallt i kylskåp ca 4 tim eller över natten.(ev. Dekorera gärna kakan med riven choklad eller ringla smält choklad över och servera)

Inga kommentarer: