Såg när MarthaStewart (min favorit efter Per Morberg hahaha) gjorde eggnog för några månader sedan. Detta recept ska vi prova till jul, det såg så smarrigt ut!
SERVES 26
Ingredients
12 eggs separated
1 1/2 cups superfine sugar
1 quart whole milk
1 1/2 quarts heavy cream
3 cups bourbon
1/2 cup dark rum
2 cups cognac
freshly grated nutmeg
Directions
1In a very large bowl, beat egg yolks until thick and pale yellow. Gradually add sugar to yolks. With a wire whisk, beat in milk and 1 quart cream. Add bourbon, rum, and cognac, stirring constantly.
2Just before serving, beat egg whites until stiff. Fold into mixture. Whip remaining 1/2 quart heavy cream until stiff, and fold into mixture, Sprinkle with nutmeg.
Svenska mått.
12 äggulor
12 äggvitor
3 dl socker
9,5 dl standardmjölk
14,2 dl vispgrädde
7,2 dl bourbon
4,8 dl cognac
1,2 dl mörk rom
muskotnöt
2 kommentarer:
Vad synd att man kör den 23:e.......Annars är det ju nästan jul då!
hmmmm du, den där såsen du pratade om... Var det du som gjorde den ändå och av misstag råkade blanda ihop recepten? *mohahahah*
Skicka en kommentar